2011. április 28., csütörtök

I ♥ Rozsda

Bevallom őszintén, amikor először megláttam a Retro Car Klub frissen elkészült Rozsdáját a 2007-es Tavaszi Rajzáson kissé elborzadtam. Ugyan már akkor is (sőt, sokkal korábban is) imádtam a patkány stílust, azonban úgy gondoltam, hogy amit nem a természet végez el, az barbárkodás. Aztán persze az idők változnak, és rá kellett jönnöm, hogy ennek az autónak ez egy esély volt az újabb éltre, hiszen szegény olyannyira legatyásodott, hogy szinte biztos volt: a méhben végzi. Így pedig sorra járja a kiállításokat, találkozókat, különböző autó show-kat, ahol megbotránkoztatja vagy nyáladzásra kényszeríti az őt bámuló embereket. Így volt ez az OT-Expon is, bár itt inkább az előbbi esett meg gyakrabban.
Aztán, hogy bebizonyosodjon, hogy az ember véleménye mennyire meg tud változni, ott helyben beleszerettünk az autóba. Rá kellett jönnünk, hogy ennél jobb reklámot el sem lehetne képzelni a Magazin számára , így amint sikerül megoldani a szállítást, a Rozsda Debrecenbe fog költözni. Ezt követően némileg átalakul majd. Az első híd valamivel keskenyebb lesz a jelenleginél, és lentebb is kerül majd. Ugyanígy a segge, amelyet leginkább a John Deere-éhez hasonló állásban tudnék elképzelni. Mivel a BRM felnik nem járnak vele (2x annyit érnek, mint maga az autó :) ), a legegyszerűbb megoldást választottuk: a gyári kerekekre egy garnitúra Moon Disc kerül majd. Meg persze sok-sok apróság van még, ami fejben már megszületett. Ja, és nem ártana valahogy a forgalomba visszahelyezni, hogy ne csak nézegetni lehessen. Ütni fog, ez hótziher!

1 megjegyzés:

  1. Sziasztok: Zeke Krisztián vagyok Debrecenben lakok és van egy 1982-es honda civicem ami saját ízlésem szerint épült újjá, szeretném megmutatni másoknak is mert elég ritka és egyedi darab. cimem:Db Éva utca 40 Tel:30/388 13 51 Mail.zekhonda@gmail.com

    VálaszTörlés