2011. június 5., vasárnap

Devil Tuning Show

Olyan embernek, aki a mindenféle - esetenként gyerekes - programokkal, vetélkedőkkel telezsúfolt találkozókhoz szokott, és nem érdeklik különösen a felfelé nyíló ajtók, az idei Devil találkozó túl sok jóval nem kecsegtetett. Minket se hoz túlzottan lázba a küszöbneon és az airbrush, de mégis jelen voltunk, és annak ellenére, hogy nem volt zsákbanugrálás (se semmilyen más efféle vetélkedő) igen jól éreztük magunkat.
Holott reggel még messze nem ez volt előrevetítve, hiszen Debrecen és Józsa között a Bogaram, minden bizonnyal egy dugulás miatt megállt. Végül azonban mégis sikerült eljuttatni a nagyerdei stadionba, de ekkor már jókora késéssel sikerült csak elmenni a Rozsdáért, és csak ez után jöhetett a standállítás. Ekkorra persze már a környék sufnituningolt öreg vasai és duroplastai a sátor köré gyűltek, ahol beindult a közösségi élet... no meg az ökörködés.
Ehhez nem kellett más, csupán kiállni a Rozsdával a sorból és csapni egy kört. Azt hiszem minden elfogultság nélkül ki lehet jelenteni, hogy ő volt a kedvenc az eseményen, a látogatók imádták. Mindenki lefotózta, mindenki megtapogatta, és mindenki megégette vele a kezét. Kivéve a Ferrari 360 gazdáját, aki igen gyilkos tekintetekkel nézett ránk, amikor ezüst csodája mellé parkoltunk a Rozsdával, és a Ferrari helyett a Bogarat kezdte fotózni, meg körbenyálazni a nép.
De minket se kellett félteni, hisz volt hogy három százkilós hegyomlás foglalt helyet a hátsó ülésen, de volt olyan is, hogy Gergőt gördeszkával húztuk. Ez a rajongás később hivatalosan nem mutatkozott meg, hiszen a zsűri nem értékelte díjjal a vasat, de üres kézzel nem távozott a kis csapatunk, hiszen Pócsi Pisti Trabija bekerült a top10-be.
Akármennyire is érződik, hogy a youngtimerek egyre inkább kezdenek komoly szerepet betölteni az autós életben, ugyanakkor azt is látni, hogy a "nagy" tuningosok semmibe se nézik ezeket a vasakat, és még mindig a lamborghini ajtó, a flip-flop, a clear lámpa és a faltörőkos méretű lökhárító a menő egy I-es Swiften. De természetesen ízlések és pofonok. Ennek ellenére azért akadt néhány számunkra is pofás példány, sőt egy igazi veterán Lada különítmény is érkezett, amelyeken jómagam, 'majd egy óráig legeltettem a szemem, holott már mindegyiket láttam korábban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése