2011. június 8., szerda

ATS

Már, amikor a cabrio hazaérkezett tudtuk, hogy az eredetileg szürkére festett ATS Classic alufelnik nem sokáig futnak majd abban a formában, hanem megkapják a fekete-polír színüket. Aztán e művelet eltolódott, hiszen az autó többi munkálata előrébb való volt. Egy hónapja jött el az idő, amikor Pisti leszedette a gumikat a felnikről, hogy megkezdődhessen a művelet.
Az elképzelés az volt, hogy miután homokszórják a felniket, feketére lesznek színterezve, ezt követően pedig az éleket felpolírozzák. Igen ám, de a szakik óva intették Pistit ettől, hiszen alufelnit nem szokás így festeni. Maradt hát a kézi megoldás, majd mi megoldjuk!
Nem egyszer estünk neki ketten az élek csiszolásának, majd polírozásának, de érdemben nem jutottunk előre. Egészen most hétvégéig, amikor is Pisti magához invitálta a kis csapatot egy kis munkára. Négyen már sokkal gyorsabban ment minden, első nap felpolíroztunk, kimaszkoltunk és lefestettünk egy felnit. Másnap pedig elkészülhetett egy újabb, s a többi is csak a színére vár.
Hétvégéig szeretnénk befejezni, hogy újra a lábára tudjuk tenni a vasat. Igaz, hogy ez a fajta ATS sose létezett ebben a színben, csak az egyenes küllős verzió, ennek ellenére minden bizonnyal istenien fog mutatni a cabrion. Ja, és persze a nagy munkában kellett egy kis lazítás is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése