2011. november 10., csütörtök

Megérkezett a Yugo!

A hozzánk hasonló fiatalok főként úgy jutnak az első autóikhoz, hogy a szülőktől, nagyszülőktől, nagybácsiktól megöröklik a régi, már elfeledett autóikat. Azok, akik az értéket látják a múlt rendszer ócskavasaiban, előbb-utóbb valamilyen formában elkezdik azokat faragni. Na közülünk senkinek se volt ilyen autója, mindannyiunknak egészen máshonnan jött az őrület, nem a régi emlékekből. Kivéve Gegobot.
Ugyan 2006-ban megvette a Bogarát, már előtte is csapatták a nagymama Yugojával a mezőn. Ezen az autón tanultak vezetni Csabival, az öccsével, majd pedig a leshordásra használták a határban. Igen ám, de a hely szűkös lett, el kellett adni a Yugót. Mivel a legkomolyabb ajánlat a tele tanknyi benzin árával vetekedett, az is üzembentartóival, ezért úgy döntöttek, hogy kis csapatunk rendelkezésére bocsátják a jugoszláv vasat, hogy kezdjünk vele valamit.
A vas most megérkezett Debrecenbe, és csak arra vár, hogy a szakértő kezek hozzákezdjenek az átalakításhoz. Nem mondhatni, hogy egyszerű dolgunk van vele, hiszen teljesen a saját fantáziánkra vagyunk utalva. Sehol sem találtunk még senkit, aki ennek a típusnak az egyediesítésébe vágott volna, ráadásul a feladatunkat nehezíti, hogy a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással kell olyan autót kalapálni, ami után megfordulnak az utcán.
A tervek már megvannak, bizonyára négy mosogatógépdob fog alámenni, amikre istenesen ráengedjük a karosszériát. A munkálatokban nagy segítségünkre lesz az Ateri tuning csapata, hamarosan kezdünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése