2012. február 5., vasárnap

Vezetéstechnikai tréning

Miután jól megmondtuk, hogy télen miként is kell kulturáltan és megfontoltan közlekedni, elmentünk, hogy a cikk utolsó bekezdését is teljesítsük. 

A félig-meddig spontán csoportosulásra Juanék céges Insigniájával, a Saabbal érkeztünk, majd pedig csatlakozott egy E30-as BMW, valamint a jelenlegi számban bemutatott E28. Van Debrecen közelében egy környék, ahol már felosztották az újgazdagok számára a telkeket, leaszfaltozták az utakat, felállították a közvilágítást... csak éppen az újgazdagok nem akartak ott házat építeni, így az egész üres, a madár se jár arra. Ezt a kanyarokkal és kereszteződésekkel teli helyet szemeltük ki egy kis gyakorlásra.
Sejthető, hogy a négy autóból melyek voltak azok, amelyekkel igazán jót lehetett autózni, de azért az elsőkerekesek is kitettek magukért. Nem kicsit félelmetes, amikor egy böszmenagy modern családi-luxusautó keresztbe csúszik a kanyarban.

Meg is lett a baj... Nem, nem törtünk össze senkit és semmit, csak az Insignia gondolta úgy, hogy sok volt neki félórás, kétezres fordulat fölött való autózás, és elfosta a hűtővizet. Elszaladtunk a közeli benzinkútra, ahol elnyelt két liter fagyállót, majd nagynehezen hazavitt minket. Ismét megállapÌtottuk, hogy nem hülyeség az a bölcs mondás, miszerint "régen minden jobb volt".

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése