2011. augusztus 25., csütörtök

Változások

Akik régebb óta követik nyomon a blogot talán észrevették, hogy az elmúlt napokban némiképp (azaz teljesen) megváltozott a Rozsdakupac megjelenése. Eddig is folyamatosak voltak a fejlesztések, de most a szolgáltató új lehetőségeket kínált, ami minket is lépésre késztetett. Ezentúl sokkal nagyobbak és ezáltal jobb minőségűek lesznek a fotók az oldalon, valamint igyekszünk egyre bővülő tartalommal jelentkezni a hazai és külföldi VW, valamint Kishazánk és a környék hobbiautós életéről.

4 megjegyzés:

  1. Köszönet, mert közelebb hozzátok egymásoz a léghűtésesek rajongóit.
    Köszönet, mert végre van egy honlap, egy aktív blog, na és persze a magazin is amik mind a hozzátok hasonló fanatikusoknak szól.
    Köszönet, hogy segítitek életben tartani ezt az életstílust itt Magyarországon.
    Jó látni a városban bármelyikőtök csodáját, mindig mosolyt csal az arcomra.
    Évek óta a bogarak szerelmese vagyok, és végre biztosan állíthatom, hogy tavaszra már én is boldog tulajdonosa leszek egynek.
    Remélem a jövőben lesz alkalmam személyesen is köszönetet mondani.

    U.i.: Debrecenen belül, melyik újságárusnál tudok hozzájutni a magazinhoz?

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Nagyon köszönjük, igyekszünk, hogy a jövőben is ugyanezt a minőséget hozni ugyanezzel a lendülettel. Igazán nem kell ezért köszönetet mondani, hiszen mi is csak azt csináljuk, amit szeretünk, csak néha világgá kürtöljük...
    A magazint megtalálod az Inmedio, Relay üzleteiben, az újságosbódékban, a Coraban, Sparban, Tescoban és az Agip ill. OMV kutakon.
    A bogarat már ki is nézted, vagy még csak annak a tényét tudod, hogy fogsz venni egyet? Ha esetleg bármilyen segítségre van szükséged, szólj, szívesen ellátunk pár tanáccsal!

    VálaszTörlés
  3. Nincs még kiszemelt gép, csak a pénz lesz meg addigra, ami ahogy látom a hirdetések többségégét elég lesz egy felújítási alapra. Most is lenne mit költeni, de jelenleg iskoláztatom magam ami eléggé nyeli a pénzem, de az évben már elvégzem, tehát tavaszra tolódott az időpont.
    Paraméterek alapján nagyjából tudom mit akarok, de tapasztalatok híján meglehet segítségeteket fogom kérni.
    1302s-1303s re gondoltam 1960-70 közötti, fém műszerfal, dőlt első lámpák, hátsók pedig oválisak, ha kell karosszériázok mert 1960 felé tekintgetve az árak elég magasak. A 70-es évek fele nézve pedig nem nagyon találkoztam dőlt első lámpákkal és hátul is "elefánttalp" alakúakkal találkoztam, a 69 -esen még fém műszerfal volt ha jól tudom tehát amiatt fellélegezhetek.
    Az előző két mondatban előfordulhat ellentmondás, de mint már mondtam ne vagyok elég tapasztalt ebben a világban mint szeretnék. Igyekszem minél többet megtudni a bogarakról de ezt csak angol ill. német nyelvű oldalakon tehettem meg évekig, míg tudomást nem szereztem rólatok. Minden nap a Sámsoni úton elhaladva "ezüst" hátsó szélvédője vetette fel benne a kérdést mi is ez a Rozsdakupac. Találkoztam gépeitekkel a Deviltuningon és akkor már tiszta lett minden. Rátok kerestem, és azóta minden nap olvasom a blogotokat.

    VálaszTörlés
  4. Hát igen, akad itt némi ellentmondás... :)
    Ugyanis a 1302 71-72, míg 1303 az 73-78 között futott. Az 1971-es 02-esnek volt fém műszerfala, de a 72-esnek már nem (ez lehet hülyeség és mindkettőnek fém). A 03-asnak pedig már egészen más műszerfala van, mert ott ívelt a szélvédő, és teljesen más a kialakítás. Ezek az autók elől a korszerűbb MacPherson futóművel rendelkeznek. Tehát ezekbe nem torziós híd van, hanem rugó, amitől az orruk is szélesebb lett, és kicsit más a megjelenésük.
    A dőlt első lámpák 1967-ig voltak az ovális hátsókkal együtt. Azaz nem, mert a kis hátsólámpát egészen 1971-ig szerelték a standard modellekre (de az első már ezeken is álló).
    A sima bogáron (azaz nem 02-03) a német példányokon fém műszerfal van, a Mexikóban gyártottakon pedig műanyag betétest szereltek.
    1968-ban jött a patkólámpa és 72-től az elefánttalp.
    Remélem segített tisztába tenni a dolgokat. De ha megvan a kiszemelt példány, szólj, és szívesen elmegyünk megnézni veled!

    VálaszTörlés