2011. augusztus 13., szombat

Rally sprint @ Létavértes

 Hozzávalók: végy egy átlagos, nyugis alföldi kisvárost, ahol az év nagy részében semmi sem történik. Zárd le a város központját és engedj szabadjára néhány elvetemült őrültet, hogy szétdrifteljék az agyukat és természetesen az autójukat, a közönség legnagyobb örömére. Kábé így lehetne röviden summázni a mai létavértesi rally sprint versenyt, amit immáron 5. alkalommal rendeztek meg a hajdúsági városkában.
Volt itt minden: VFTS Ladák egész tárháza, a keresztbeautózásban zseniális BMW-k, egy-két Alfás és VW-s. No, és természetesen Kati néni, aki Kispolskijával olyan látványtalanul vezetett, mint annak idején Alain Prost a Formula-1-ben, mégis mintha dróton húzták volna, szélvészgyorsan abszolválta a pályát… jóformán kettesben, alapjáraton hisz a Kispók adottságaiból fakadóan Kati néninek nem kellett keresztben autóznia.
A szikrázó napsütésben a levegő gyorsan megtelt benzingőzzel, az égett gumi szagával, és a babgulyás illatával. Így mindenki megtalálhatta a szája ízének kedves élvezeteket.
Ami minket illet, némi nehézséget követően sikerült kivonulnunk a Magazinnal, valamint az Ateri Tuningos srácokkal. Debrecenből egy hét autóból álló konvojjal érkeztünk. Majd tanyát vertünk egy fagyizó tövében és kedélyesen cseverészve onnan szemléltük a versenyzők gépészkedését. Aki pedig elszámolta magát és keresztbe állt a pálya közepén, azt illendően jó alaposan megtapsoltuk
Délutánra Binci is befutott, aki hajnali 9-kor még a halálán volt az előző esti lapzárta miatt, ám a benzin illata őt is kivonzotta. Így cirka 40 kilométer (kb. 1 óra 40 perc) tekerést követően meg is érkezett. Mert az autóbuzi arról ismerszik meg, hogy nem ismer akadályt, és ha kell, akár kétkeréken, úszva, vagy sárkányrepülővel is képes elmenni az autós rendezvényre. Naná, hogy őt is megtapsoltuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése