2014. július 29., kedd

Haverom autója

Mostanában párszor felütötte egy olyan elégedetlen hang a magazin környékén, amelyet egy konkrét személy indított el, de már több helyről is érkezett hasonló kritika: mégpedig, hogy csak a haverok autóit fotózzuk be a magazin oldalaira, és csak nekik van arra esélyük, hogy megmutathassák, hogy mijük is van. Sőt hallottunk olyat is, aki egyenesen azt állította, hogy csak a sajátainkat mutogatjuk... 

Összeszedtem hát a listát, hogy a hitetlenkedők a saját szemükkel bizonyosodhassanak meg arról, hogy miként is oszlanak meg a baráti és ismerősi kör autói a különböző lapszámokban:


Saját autó: 5 darab

Az első szám címlapján lévő Trabant a magazin elindításakor rengeteget segítő, és azóta is hivatalosan a szerkesztőségünk tagja Pócsi Pisti tulajdonát képezte. Míg a szintén címlapon szereplő fehér Typ3, az akkor még szintén rengeteget segítő Juan autója volt. A 4. szám címlapján szereplő Silver Bug és a legutóbbi lapszámunk BMW-je pedig egyik alapítónk, Gyurew vasai (azaz a Silver már csak volt). A18. számban szereplő Silvia pedig az azóta a csapathoz csatlakozó Petié (igen, neki korábban is volt autója a magazinban, anyánkat).


Haverok, ismerősök autói: 33 darab
(Ebből olyan, akit a magazin megalakulása előtt is ismertünk: 7 darab)

Amikor elindult a magazin, rengeteg emberrel találkoztunk. Jártuk a találkozókat, ismerkedtünk, barátkoztunk. Persze nagyon gyakran ismertünk meg olyan embereket, akikkel igen jó viszonyt sikerült ápolni, és akiknek egyszerre olyan autójuk van, ami befér a magazin keretei közé. Mivel közvetlen kapcsolatban voltunk velük, így nyilvánvaló, hogy amikor az autó elérte a kész stádiumot, vagy esetleg éppen az ő városukban jártunk, akkor lefotóztuk. Sőt, még rengetegen vannak, akik várnak a sorukra, vagy még mindig nincsenek kész az aktuális projekttel. 
Mindemellett 7 olyan autó szerepelt a magazinban, amely olyan emberé volt, akit a Rozsdakupac előtt is ismertünk.

Azóta lett haverok autói: 21 darab
Mert van ilyen is. Akinek az autóját totál ismeretlenül szúrjuk ki egy találkozón, vagy akár az interneten, és egy rövid bemutatkozás után keressük fel. Aztán néhánnyal közülük egy következő találkozón sörözés közben, vagy éppen a neten agyalva leszünk jó cimborák. 


Olyanok autói akikkel olykor találkozunk: 27 darab

Sok ilyen ember van. Akikkel a fotózás után össze-összefutunk egy-egy eseményen. Egy gyors pacsi, pár mondat az autóról, a fejleményekről, aztán irány tovább.


Azok autói, akikkel se előtte, se utána nem beszéltünk: 39 darab

Nem mindenkivel tudjuk tartani a kapcsolatot. Vannak akiknek csak kiszúrjuk az autóját valahol, lefotózzuk, és soha azután nem sodor velük össze az élet. 

Egyszóval kedves pampogók: ez baromság. Mi jó, vagy éppen pont szar, de mindenképp stílusos autókat fotózunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy tetszeni fognak az olvasóinknak. Elképzelhető, hogy lapulnak érdekesebbek is a garázsokban, de sajnos nem látunk át a falakon, így csak abból tudunk főzni, ami a kezünk ügyébe kerül. De kétlem, hogy ha valaki fellapozza a magazin bármely számát, azon kezdjen el méltatlankodni, hogy "Ez mit keres itt? Ez egy szar."

És igen, a te autód is bekerülhet. Mindegy mi az, nem számít a stílus, a lényeg, hogy érezd a csíziót és teremts értéket. Na és persze valamilyen formában tudasd velünk, hogy van egy ilyen autód. És akkor meglátod, a tied is ott lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése