2013. június 18., kedd

Krúz a Dunában


Ilyen-olyan okokból kissé el vagyunk maradva a beszámolókkal, így történetünk most egészen tíz nappal korábbra ér vissza. Péntek, Budapest. Szokásos gellérhegyi szállásunkon vártuk, hogy mikor is indulhatunk a Nyugatiba Peti barátnőéért. Persze logikus lett volna, hogy csak maga Peti menjen ki elé, ám Dani úgy gondolta, hogy elkísérjük a Silviát a Corollával, és csapunk egy kis JDM (ami egy borzalmas nagy baromság, de erről lentebb*) cruise-t a városban. Amiből aztán lett egy közepesen hosszú ácsorgás a dugóban.


Ám mialatt a félórát késő vonatra vártunk a pályaudvar parkolójában, különös, de ismerős hangra, és a forgalomban szokatlan formákra lettünk figyelmesek. A kereszteződésben egy sor igen lapos autó sorakozott, amiről zseniálisan megállapítottuk, hogy 200SX-ek, és Skylineok. S mivel igen ritka típusokról beszélünk, így az is valószínű volt, hogy nem véletlenül gyűltek össze. Lurdy! - mondta Peti, és amint beérkezett a vonat, elindultunk a bevásárlóközpont parkolójába, megnézni, tényleg oda mentek-e.


Nem tévedtünk. A parkoló ekkor már tele volt autókkal, s közöttük volt az a két S13, és az R33 meg az R34 Skyline is. Meg még nagyon sok másik autó, de tényleg nagyon sok. Itt Debrecenben az a mennyiség már egy komolyabb találkozóét kiteszi, ami a fővárosban egy kis esti összejövetel. Persze ezen annyira nem is csodálkoztunk.


Ami azonban mindenképp szívmelengető volt: az emberek itt klikkesedés mentesen parkolták le vasaikat. Ugyan néhol érezhető volt a tematikusság, de amíg a japánok sorában is akadt Jetta vagy Lada, addig a VW-k közé is befért egy Maruti, vagy egy Civic. 

Egy gyors kört követően továbbáltunk, hiszen másnap korán várt minket a Sokadalom. Ám a hegyre felmenet előtt még egy rövid időre megálltunk a rakparton... azaz azon a kis száraz betoncsíkon, ami még megmaradt belőle, hogy egy kicsit katasztrófa-turistáskodjunk. Aztán jött a hülyeség. Ha már ott arra olyan lankás a rakpart lejárata, éppen, hogy víz alatt van, akkor miért ne tolnánk le az autókat egy fotó erejéig? Háttérben az Erzsébet híd, tökéletes!


Igazán nem töltöttünk ott sok időt, de az alatt is odasereglett körént egy jókora csoport bámészkodó, akik nem is igazán tudom, hogy mit gondolhattak akkor rólunk. Talán, hogy megunt autóinktól így akarunk megszabadulni, vagy csak egyszerűen elmebetegek vagyunk... Viszont tény, hogy ők lényegesen több képet készítettek, mint mi.


*JDM - Japanese Domestic Market, avagy japán belpiac. Nem, a te Civiced nem JDM, mert azt Feribácsi vette a feleségének a tahitótszentlászlói Honda szalonban, 1994-ben. Nem japán piacos, hanem európai, és ezen az se változtat, hogy leülteted, és teszel rá olyan kereket, amit a ferdeszeműek is. Itthon kb 10-15 JDM autó van, mondanom sem kell, mindenféle harsogó matrica nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése