2013. április 3., szerda

Hungaria Classic

Ha valaki néhány hete azt mondja nekem, hogy a közeljövőben az első Oldtimer Superkupa versenyemre fogok készülni, azt minden bizonnyal közepesen hangosan nevetem ki. Na nem azért, mert egyébként nem lenne kedvem a hasonló megmérettetéshez, csak nem tudtam elképzelni azt az élethelyzetet, amikor a földtől 5 centire hasaló Bogaram volánja mögött, egy faliórát a műszerfalra akasztva megjelenek a kifogástalan veteránautókból és tapasztalt versenyzőkből álló mezőnyben.
Ám nagyon úgy néz ki, hogy ez idén mégis meg fog történni, ugyanis Noszvai András úgy gondolta, hogy nem elég, hogy a Velodromon évről-évre rontjuk a levegőt, vegyünk részt az idei első futamon, az általa szervezett Hungaria Classicon. Így hát kitöltöttük a nevezési lapot, és - habár már az 1970-es években is ültettek Bogarakat az Egyesült Államokban - a több, mint 20 centivel alacsonyabb hasmagasság miatt a "nem korhűen változtatott" autók számára is fenntartott Open kategóriába jelentkeztünk. Ez a kategória engedélyezi a digitális mérőműszerek használatát is, ám mi ragaszkodunk majd a hagyományokhoz, és szigorúan analóg stopperrel mérjük majd az időt.
Sok teendő és kérdés van még a versenyig, ám egy dolog biztos: olyan utolsók leszünk, ahogy az elő van írva. De nem baj, Danival azóta ezen vigyorgunk. Mivel a verseny a századmásodpercekre van kihegyezve, mi minden bizonnyal örülni fogunk annak, ha a megadott időhöz tíz másodperces közelségben beérkezünk a célba...
Nem is a győzelemért megyünk, hanem azért, hogy olyat tapasztaljunk, amit eddig nem. Mivel az autóm nem alkalmas arra, hogy bármilyen más versenyen érdemben indulhasson (de ha az lenne se szívesen ütném szét mondjuk egy rallycross futamon), most kiélhetem harci vágyaimat.
Ha pedig ti is kedvet kapnátok hozzá, akkor tájékozódhattok az eseményről a HIVATALOS WEBOLDALÁN, ahol április 12-ig küldhetitek el a nevezéseteket is. Gyertek minél többen, akár teljesen kezdők is, hátha akkor nem mi lennénk az utolsók...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése