2012. december 27., csütörtök

Földönfutó lettem - avagy 2012 utolsó ültetése


Július óta - mióta megvan az autóm - egy normális ültetésen gondolkozom. Tekintettel arra, hogy gyári sportfutóművel rendelték közel 20 éve, így annyira nem éreztem égetőnek és persze mindig voltak fontosabb kiadások, mint az állítható futómű beszerzése. Azonban, hála a kiváló magyar utakon megtett majd 20.000 kilométernek, sem a lengéscsillapítók, sem egyéb alkatrészek sem álltak már a helyzet magaslatán. Ha ez nem volna elég, egy BMW fórumon egy kihagyhatatlan ajánlat jelent meg. 

Egy bár használt, de jó minőségű gewinde, nagyon jó áron. Mit tehet ilyenkor az ember? Persze, azonnal telefonál és megveszi. A családnak persze elhalaszthatatlan futómű felújításnak állítja be az alapos ültetést. 


Az Aterimotorsport csapatával folytatott rövid egyeztetés után elgurultam a "terepjárómmal" a műhelybe, hogy majd én jól beszerelem a számomra új alkatrészeket. Persze nem csak a lengéscsillapító rugó szettet cipeltem a puttonyban, hanem az elhasznált stabilizátor pálcák új cseredarabjait. Nagyjából 2,5 perc szerencsétlenkedés után Attila és Lackó úgy döntött, ne veszélyeztessem a közt, ne foglaljam hetekig a műhelyt, csinálják ők, én csak segítsek. Jobb is volt így, mert a futómű azért mégsem játék. 


Még így is szükség volt némi kalapálásra, anyázásra, flexelésre, hogy az átkozott csavarok megadják magukat, de győzött a nyers erő. A magasságra vonatkozó igényemet firtatva úgy döntöttük, jó lesz az koppanásig letekerve, hisz mi lehet belőle. A hátulja egyszerűbb művelet volt, azonban be is igazolódott azon sejtésem, hogy alig egy hete eltört a gyári rugóm. Legalább gyorsan kijött a helyéről. 

Mondanom sem kell, hogy a hátsó rugó legalacsonyabb állása sem volt elég alacsony, így az állítható bizbaszt azonnal száműzték a srácok. És a végeredmény? Vízszintes autó, örömbódottá, jöhet a nyár meg a 'nagykerék'. Ha már nem megy legalább karcoljon... Ezúton is nagyon köszi az Aterimotorsportnak!


1 megjegyzés:

  1. Nem tudom felfogni, hogy ez miért jó, de el kell ismerni, bitang jól néz ki! :)

    VálaszTörlés