2012. július 23., hétfő

Itt senki se szereti az alkoholt!


Ezzel a mondattal fogadtak minket péntek kora délután az agárdi Park kemping bejáratánál felállított regisztrációs pultnál. Nem lettünk szomorúak, mert bizony mi ide dolgozni jöttünk. És ugye te ezt el is hiszed?
Ritka, de semmi olyan nem történt, ami elronthatta volna a hangulatot, hiszen habár nagyon korán reggel indultunk, problémamentesen teljesítettük az utat. Először a budakeszi repülőtérig, ahol rendkívüli körülmények között fotóztunk le egy nem mindennapi autót, majd onnan a Velencei tóig is minden hiba nélkül gurultunk le. 


A kempingben ekkor már sokadikok voltunk, rengeteg Polskit láthattunk elszórva mindenfele. Nem csak magyarok, de csehek és lengyelek is szép számban tiszteletüket tették, ám ez itt megszokott dolog, csak minket lepett meg. Azaz minket se, mert tudtuk, hogy sokan jönnek külföldről.


Habár a srácok mondták, hogy parkoljunk ahova szeretnénk, mégis úgy gondoltuk, hogy a Bogárral nem rontjuk a szögletes kisautók alkotta összképet, és inkább a kemping egyik szegletében, a part mellé álltunk le. Ezt követően pedig összefutottunk az éppen önindítót szerelő KG barátunkkal, aki a "szevasztok" utáni "mit iszunk?" kérdéssel már meg is cáfolta a címben található állítást. És aztán még sokan és sokszor.


Éppen ezért a pénteki alkatrészbörzét igazán kőkemény buli munka követte, aminek köszönhetően másnap  - hogy hogy nem - akadt néhány igen dehidratált emberke. Pedig volt, aki csak meggyet evett. Bár azt meg nem vízzel mosták meg... Mindegy, talán ez nem is annyira publikus.


Szombat délelőtt jöttek az ügyességi versenyek, délután a légi felvétel, majd a felvonulás, este pedig össznépi eső elől rohanás majd pedig ismét egy fergeteges buli. Érdekes, mert valahogyan mindeddig külső szemlélőként is az volt a benyomásom a kispolskis csapatról, hogy egy nagyon összetartó, elvetemült, de rendkívül barátságos banda. Ez pedig a találkozón való részvétel után abszolút beigazolódni látszott. Olyannyira, hogy talán végre Gergőben is megérett az elhatározás: ideje valami autót vennie. Kispolskit, hogy ebbe a csapatba tartozhasson. Holott nem is feltétlenül kell hozzá autó, elég csak elmenni, és egyből a család tagja leszel... Köszönjük Club126!


Hazafele még beugrottunk egy kedves ismerőshöz, hogy a járműveiről készítsünk néhány régóta tervezett fotót, így a Rozsdakupac következő számában már a kétkerekűek is kapnak némi szerepet. Innen hazáig ismételten gondtalanul telt az út, ám a legnagyobb meglepetés csak ezt követően jött: (most a bal kezemet a magasba emelem, a jobbat pedig a szívemre helyezem, és úgy gépelek tovább) összesen 45,6 liter benzint tankoltunk a Bogárba, amiből 39 fogyott el a 689 kilométeres túra alatt. Ez 5,7 liter/100km. Eskü.


7 megjegyzés:

  1. Gratulálok a Bogár fogyasztásához, no és persze a Tietekhez is! :)
    Jó móka volt, örültem, hogy jöttetek.
    A tiszteletdíjat hova utaljam ezért a sok nyalós mondatért? :)
    Köszönjük a megjelenést, továbbá Gergőnek azt, hogy egy fél délelőttöt segített nekem a versenyekben ahelyett, hogy pucéran és részegen fetrengett volna, mint minden este. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan élmény volt, hogy jövőre már saját verdával szeretnék érkezni hozzátok, mert ennyire jól még nem éreztem magam egy találkozón sem. Köszi :)

      Törlés
  2. Ennek kifejezetten örülök. Remélem, hogy az őszinteség beszél Belőled, és nem a másnaposság. :) Sok embertől hallottam már hasonló jó érzésekről szóló regét, hazafelé találgattuk is, hogy miben másabb a polskitali, ami miatt többen így dícsérik. Konkrét okot nem találtunk, ez a tény, ez van. :)
    A pulcsid meg visszakapod majd, ha megvetted a póckidat. :) Ha segítség kell a választásban, akkor szólj!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A választással kapcsolatban biztos, hogy foglak zaklatni.
      Számomra, ami az alapvető különbséget jelenti, hogy sokkal nyitottabbak, közvetlenebbek, és toleránsabbak vagytok, mint a többi klub. Nem zavartok el senkit, mert egy Bogárral állít be a találkozóra, és úgy fogadjátok az ember, mintha rég nem látott cimborák lennénk.
      De, ha csak egy kifejezéssel kell meghatározni a lényeget, akkor azt mondanám, hogy: Laci Meggy :)

      Törlés
  3. :):):)
    Ebben igazad van. Ide mindenki úgy jön, mint valami családtag. :)

    Körbenéztem használtautón, nekem ezek a kedvenceim most:
    http://www.hasznaltauto.hu/auto/polski_fiat/126/polski_fiat_126_650_p-6007250
    http://www.hasznaltauto.hu/auto/polski_fiat/126/polski_fiat_126_650_p-5973734
    http://www.hasznaltauto.hu/auto/polski_fiat/126/polski_fiat_126_garantaltan_30_ezer_km-5884134
    Persze mindegyiket élőben is látni kellesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon szar? Csak mert öreg, friss műszakis és olcsó... http://www.hasznaltauto.hu/auto/polski_fiat/126/polski_fiat_126_p_650-6000910

      Tényleg, a kisasszonytól megérdeklődted, amit beszéltünk? :)

      Törlés
  4. "Nincs ilyen kódszámú hirdetés a rendszerben!"
    Legközelebb valami aktuálisabb dolgot linkelj! :)

    A kisasszonytól megkaptad, amit beszéltünk? :)

    VálaszTörlés