2012. július 25., szerda

Minden BMW-s bunkó?


A júniusi Soltvadkerti BMW találkozó által kiváltott vegyes érzések után kicsit félve indultunk neki egy újabb bajor márka fanatikusait tömörítő hétvégének. Három komoly érvet tudtam felsorolni, egyrészt a szervezők között egy nagyon kedves ismerősünk is megtalálható volt, akinek óriási műgonddal átalakított autóját hamarosan bemutatjuk, illetve Levelek nagyjából 80 km-re található, így ha nagyon rossz, bármikor hazajöhetünk. Valamint végre újra van BMW-m, de erről majd később.


Az első debreceni konvojjal indultunk pénteken 3-kor, hogy remek sátorhelyet foglalhassunk a tóparti kempingben. Egy apró malőr azonban akadt, a fák maximum 1,5 méter magasra nőttek, így a hajnali hűsítő árnyékot buktuk. Cserébe a társaság kárpótolt minket, itt nem azok a figurák vettek részt az eseményen, akiknek köszönhetjük a „bunkó béemvés” kitüntető címet. 


Így a péntek a felhőtlen buliról szólt, míg szombatra kerültek a programok. A szokásos bikinis autómosás nem maradhatott el, de sajnos erre van igény. Volt gumifüstölésre, illetve driftre kijelölt, elzárt placc, kellő mérettel. Ennek az volt a szépsége, hogy a találkozó három napjára kitelepült egy gumis műhely akik ingyen biztosítottak felnit, gumit és szerelést a játékos kedvűeknek. 


Ennek köszönhető, hogy nem részegen a sátrak között próbálgatták vezetői képességeiket a lányok, srácok. Ezen kívül óriási sikere volt a már sok helyen látott BMW limbónak is, amit egy air-ride-dal szerelt e36 nyert a maga 123 centijével. Ez korábbi tapasztalataink alapján meglepően sok, hiszen a debreceni Hondások 106-107 cm magas autókkal kerülgetik a kátyúkat. 


Meglepett, hogy az ország keleti szegletébe szervezett találkozón olyan különlegességek is megjelennek, mint egy AC Schnitzer 3-as kabrió a 91-98 közti szériából, valamint egy 850csi, amiből közel 1500 db készült. Kishazánk legerősebb drag BMW-je szórakoztatta a nagyérdeműt egész hétvégén, amit egy 2,7 literes turbós motor hajtott, csillió lóerővel, valamint Románia legerősebb BMW-je is hagyott egy kis gumicsíkot a kemping aszfaltján. 


Kellő mennyiségű program, érdekes emberek, meglepő minöségű autók, remek buli, így jellemzném röviden a találkozót, s úgy gondolom a 3. Leveleki találkozón ott a helyem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése