2011. május 6., péntek

Volkswagen confirms WRC move

Hónapok óta tartó találgatásoknak tett pontot a végére a Volkswagen azzal, hogy hivatalosan bejelentette, 2013-tól csatlakozik a Rally VB-hez.

Ahogy az sejthető volt, a VW első WRC modelljének alapjául a Polo fog szolgálni. Egy prototípust pedig már be is mutatták a sajtónak a szardíniai Olbiában.

„Az új WRC szabályok passzolnak a Volkswagen szellemiségével és elképzeléseivel” – árulta el Dr. Ulrich Hackenberg, a Volkswagen márka igazgatótanácsának tagja, „Ezért az időzítés tökéletes, hogy bemutatkozzunk a Rally Világbajnokságon.”

Carlos Sainz fog segédkezni a fejlesztésekben, akinek kulcsszerepe volt a VW Dakar Rally-n elért sikereiben, és nem mellesleg kétszeres rali világbajnok. Ám ez egyúttal azt is jelenti, hogy a jövőben már nem vesznek részt gyári alakulattal a Dakaron. A harmadik szériás Race Touareget pedig privát csapatok fogják használni 2012-től.

A tervek szerint az év hátralévő részében a VW mérnökei a Skoda rali csapataival együtt fognak dolgozni, hogy minél több tapasztalatra tegyenek szert, amit később a saját fejlesztéseik során felhasználhatnak.

Egyelőre még nem esett szó a versenyzők személyéről, de Dr. Hackenberg szerint erre még bőven ráérnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése