2011. március 6., vasárnap

We ♥ Black Baron

A legutóbbi, Heb-Rod-ról szóló bejegyzés után elkezdtem behatóbban böngészni a világ volks-rodjai között, azonban rá kellett jönnöm, hogy bizonyára ez az egyik legnehezebb VW építési stílus, hiszen alig akad közülük említésre méltó, és rengeteg van, amitől a szépérzékűek egy része sírógörcsöt kap.
Van, aki csak simán lerúgja a sárvédőket, vannak akik ezen tovább tudnak lépni és azért belekalapálnak valami régi Ford futóművet. A probléma általában ott kezdődik, amikor nem elégszenek meg a porba ültetéssel, és choppolni próbálják a karosszériát. Ez sok esetben a sufniban készül, a végeredmény pedig borzalmasan aránytalan lesz.
Most ismét felsorolhatnám, amit anno a Heb-Rod esetében, hogy mennyire nem jó dolog a visszafordíthatatlan karosszériaátalakítás, de szerintem a jelen bejegyzés képeit nézve ezt már senki se hinné el. A Radikalbugz Black Baron-ja talán az egyik legjobban sikerült (zárt) volks-rod, ami valaha készült, és mint ahogy a srácok nevéből is nyilvánvalóan következik: eléggé szélsőséges vas lett, de szerencsére nem aprózták el.
Tökéletesen sikerült a brutális choppolás, az ültetés olyan durva, hogy szinte elüti az alagútjában bujkáló vakondot. Olyannyira, hogy a csomagtérajtót fel sem tudták rá tenni (bár igaz, hogy bután is nézett volna ki, hisz hátul sincs semmi. Akit érdekel a készítésének a folyamata az a radikalbugz. be oldalon megkukkanthatja. A Black Baront és készítőit lehet szeretni, lehet utálni, de egy biztos, ikonikus darabja lett az európai VW életnek. Ezt a "We ♥ XYZ" sorozatot pedig a jövőben is szeretnénk folytatni, bemutatva a nagyokat, amelyeket már mindenki ismer...

1 megjegyzés: