2011. március 1., kedd

VW Bulli

Ugyan már 2001-ben kijött a Minibus tanulmány, amely formailag visszanyúlva az alapokhoz teremtette volna meg a Transporter utódját. Ebből semmi nem lett, de most újabb hasonló prototípus látta meg a napvilágot Bulli néven.
Az első szembetűnő dolog talán a vas mérete, mert bár anno a T1 is tágasságához képest kis termetével hívta fel magára a figyelmet magára (ez itt is megvan, hiszen hatszemélyes autó), a Bulli inkább tekinthető kis családi egyterűnek, mint kisbusznak. A régi modellre csupán a nagy VW jel, az orrig előrenyúló kétszínű fényezés utal, valamint az autó műszerfalának kialakítása utal, de mivel az eredeti modell karakterét a mai formavilágba borzasztóan nehéz átültetni, úgy gondolom, nagyszerű munkát végeztek a tervezők.
Az eredeti elképzelés persze a jelen kor irányának megfelelően egy Li-ion aksis meghajtás lenne, de a méreteibe akár egy benzinmotor is beférne, éppen ezért - némi módosítással persze - a gyártás sem elképzelhetetlen. Mi pedig csak örülhetnénk, hogy ha minimális formai jelleggel, de egy újabb öreg vas kelne új életre a mai utakon.>

1 megjegyzés:

  1. Nem egy szépség. Nekem nem jött át. Valahogy hiányzik belőle a stílus, és a karakter. Ez a szín pedig kimondottan buzis.

    VálaszTörlés