2010. november 6., szombat

Debrecen Cruise #3

Ugyan a HÁROM TypHÁROM nem gyűlt össze a HÁROM órakor kezdődő HARMADIK Debrecen Cruise-on, mégsem mondhatjuk, hogy rosszul sikerült, sőt! Minden eddiginél nagyobb érdeklődést váltott ki az esemény, és a megszokott arcokon túl - sőt, inkább helyettük - rengeteg új ember és autó is csatlakozott hozzánk, akiket szegről-végről ugyan már régóta ismertünk, de a találkozóink ezen formáját még nem tisztelték meg jelenlétükkel.
A szokásos helyszín, az Ady Endre út a szombat délutáni időpontnak - és ezzel minden bizonnyal az Állatkertbe látogató családok miatt - tele volt, így pár méterrel arrébb táboroztunk le. Voltak, akiknek kisebb gondot okozott az odatalálás, de végül szépen sorjáztak az autók. Meglepően sok vízhűtéses Volkswagen és kevésbé meglepően (ugyanis érkezésükről tájékoztattak minket) Trabi érkezett, valamint az egyik talán legnagyobb meglepetés, az alig pár éves 911-es Porsche, melynek megérkezésekor ugyan elképzeltük, hogy beáll a sorba... Aztán tényleg beállt...
Így az autók száma 27 lett (4 Trabi, 1 T3, 2 Typ3, 4 Golf, 1 Passat, 1 Porsche, 1 Audi, 1 Alfa, 1 New Beetle, 11 Bogár), s bár igaz, ennek szinte csak az 1/3-a volt léghűtéses VW, mégis egy nagyon jó hangulatú délutánt sikerült összehozni. Köszönhető talán a kellemes időjárásnak (bár a Festiválon lett volna ilyen szép idő) és a sok-sok őrültnek, függetlenül a típustól és márkától.
Amikor mindenki összegyűlt, megtartottuk a tájékoztatót a jövő évi biztosításról és tagságról. Sötétedéskor elindultunk a szokásos gurulásra, melynek most végcélja mindenki számára különböző volt, ugyanis a menet közben ki-ki levált, és a Vörös Oroszlánhoz már csak hárman jutottunk el, így onnan mindannyian hazafele vettük az irányt.
Az esemény két sztárja mindenképp Juan új Typ3-asa és a 911-es voltak, de Tomi Fuchsaira, valamint az én kerekeimre is sokan csorgatták a nyálukat. Ez volt az utolsó idén, mostantól elvonulunk a téli álomra (bár, ha marad ez a kellemes időjárás, még biztosan sokan ki-kihozzák a vasakat), a következő pedig majd valamikor márciusban, a Rajzás előtt lesz. És akkor talán a most még Alfával érkező emberke is valami klasszikusabb darabbal érkezik majd...

2 megjegyzés: