2009. november 16., hétfő

I. Hungarian Transporter Meeting

2009.11.14.-én szombaton került megrendezésre hagyományteremtő jelleggel az első magyarországi Volkswagen Transporter találkozó.

Bokros teendőimből kifolyólag sajnos nem tudtam korán odaérni minden igyekezetem ellenére ráadásul az odajutás számomra - dzsípíesz nélküli vidéki siheder mivoltomból adódóan - kissé körülményes volt. Felfokozott idegállapotomra csak rátett egy lapáttal a bejárat előtti út mellett lévő padkán tornyosuló parkoló autók, buszok látványa. Egy átlagosnál kicsit mélyebb autóval kifejezetten nagy kihívás volt egy normális parkolóhelyet találni a bejárattól igen messze...

A kapun belépve azonban a negatív előzmények után átcsaptak érzéseim a másik végletbe. A belépő mellé kis saját névvel ellátott plasztikkártyát kaptunk, ami apróság bár, de az ilyenekben rejlik számomra az a sok kis plusz amivel egy eseményt a többi fölé lehet emelni. A kinti hűvös idő ellensúlyozása végett a hatalmas zárt fedett fűtött csarnok nagyon kényelmes volt, a mosdók közelsége és az ingyenes ruhatár csak emelte a komfortérzetet.

A kiállítói standokon találkozhattunk egy olcsó közhellyel élve "mindenkivel aki számít" azaz akik említendők a hazai buszos, volkswagenes szcénában, értelemszerűen szervezők és támogatók egyaránt jelen voltak, illetve valószínűleg a rendelkezésre álló hely nagyságának volt köszönhető, hogy alkatrészek tekintetében is igen komoly felhozatallal szembesülhettünk.

Azt hiszem nem feltétlen túlzás ha azt állítom, hogy a buszoknak az összes létező formája megtalálható volt a szériák vonatkozásában 1-től 5-ig, a használat tekintetében pedig a postások, kőművesek által használt daraboktól kezdve a helyváltoztatást kevésbé könnyen kivitelező aszfaltkarcolókon keresztül a makulátlan gyári 23 ablakos csodákig.

Külön öröm volt látnom ( bár lehet, hogy ez csak az én bogártalálkozókhoz szokott szememnek volt szokatlan ), hogy igen komoly mennyiségű T3 gyűlt össze, melyek úgy tűnik még mindig kicsit a hobbiautózás és a használat/használhatóság mint fő szempont mesgyéjén mozognak, pár éven belül mindenképp elbillen a mérleg nyelve azt hiszem sejthető melyik irányba... :)

Szép nagy jól látható színpad állt rendelkezésre az eseményen megfejelve egy hatalmas kivetítővel így akik a vizuális érzékelés szempontjából hátrányos helyzetben vannak - mint én is - örülhettek, hogy ezúttal minden egyszerűen nyomonkövethető.
A találkozókhoz híven most is szerencsém volt megismerni új arcokat, kikhez megintcsak pozitív élmények kapcsolódnak.

Summázva az eseményt egy igazán jól megtervezett, ügyesen kivitelezett, profi rendezvényen vehetett részt aki jelen volt, kiderült az is, hogy mindenképp van közönség egy efféle találkozó fenntartására. A szervezőknek minden elismerésem és tiszteletem, remélhetőleg sikerülni fog jövőre megugrani a képzeletben igen magasra helyezett lécet, melynek igyekezni fogok szemtanúja lenni akkor is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése