2010. szeptember 26., vasárnap

Esztergom & Retro Cruise Night

Egyetemi feladatom miatt jövő hétfőig el kellett mennem Esztergomba. Kissé borongós, de esőmentes időt jósoltak az aignerszilárdok hétvégére, így bogárral indultunk útnak Nórival a régi 3-as úton. Különösebb esemény nélkül - bár kicsit anyázva a pesti utak minősége miatt - jutottunk el Tahitótfaluig, ahol a távolban egy azonosítatlan guruló tárgy fordult ki az egyik benzinkútról. A furcsa alak mögött valami régi autót feltételeztünk, és csak akkor tűnt fel, hogy egy 356-os Porschéről van szó, amikor közelebb értünk hozzá.
Pár fotó és integetés után folytattuk az utat a Dunakanyarban Esztergom felé, ahol a Bazilikát és környékét kellett felmérni, tanulmányozni leendő tervezési feladatomhoz. Amint ezzel végeztünk, ismét autóba ültünk, és elindultunk vissza Budapest irányába, hogy megkeressük a Külső-Váci úton lévő bohócos éttermet.
Könnyű dolgunk volt, hiszen a Megyeri-hídon átkelve minimális helyismerettel is gond nélkül odataláltunk a helyszínre, ahol akkor már zsúfoltan sorakoztak a különböző retro és cult autók. Szerencsénkre bizonyára percekkel érkezésünk előtt távozhatott valaki, így találtunk parkolóhelyet, holott voltak, akik már csak a padkák mellett fértek el.
Többségben a különböző, de általában nagyon igényes módon megépített vízhűtéses Volkswagenek voltak, de jó néhány szintén hibátlan levegős, és különböző keleti autók sorakoztak egymás hegyén hátán. Felsorolni is nehéz lenne a közel 90 autót, amely megjelent a helyszínen, úgy, ahogy végignézni is viszonylag hosszabb időbe tellett.
Este 7-kor került sor az eredményhirdetésre, ahol nagy meglepetésünkre a Festivál óta meg nem takarított (pontosabban egy "zuhanyt" kapott, hiszen valaki szombat este valami liszt-szerű anyagot szórt rá - nagyon vicces volt) bogaram nyerte el a Best of Original díjat. Ezt, és az egész színvonalas rendezvényt nagyon szépen megköszönjük a Retro Car Klubnak!
Még egy keveset beszélgettünk az ismerősökkel, aztán útnak indultunk Debrecen felé, hiszen hátra volt még közel 240km az éjszakában a 6V-os szentjánosbogár-világítással. Hazafele még anyáztunk egy újabb sort, amíg kikeverdtünk Pestről, majd kb. félúton elkezdett esni az eső, így igazi kalandtúra keretein belül érkeztünk haza, de az egynapos kissé hosszú túra így is megérte. 620 kilométert autóztunk, kb. 7,5-ös fogyasztással. Képek hamarosan!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése