2009. augusztus 10., hétfő

Gyoma


Az idei Gyomaendrődi találkozóról igen vegyes érzelmekkel tértem haza. Pontosítva az érzelmek nem vegyesek, mert egy fantasztikus hétvégét töltöttünk el bogaras barátaink körében, aminek jópár mozzanatát évekig mesélni fogjuk egymás közt.
Mindig is úgy gondoltam, hogy egy kempinges találkozót nagyrészt a társaság, a haverok, az ökörködés, és a jó beszélgetések teszik igazán jóvá, és csak a maradék a programok, a környezet.


Többünknek már akkor elment a kedvünk az idei Gyomától, amikor meghallottuk, hogy a péntek esti "fergeteges" buli fellépői Fásy Ádám és csatlósai lesznek a Székelylend Open Stage helyett. Ha ez nem lett volna elég, már Békésben jártunk, amikor megtudtuk, hogy nem férünk be a kempingbe. A szokásos helyünket a fürdő elzárta előlünk, és a 11 frissen érkezett debreceni autó csak elszórva, összezsúfolva fért volna be a kempingbe. Így inkább úgy döntöttünk, hogy a kemping területén kívül létrehozzuk a kordonnal elkerített rezervátumunkat. Ezek után, annak ellenére, hogy nem a kemping területén tartózkodtunk, be kellett fizetni a belépőt (és még matrica se jutott, holott az én autóm is rajta volt). X év után lehetett tudni, hogy hány autó érkezik, és, hogy azok mekkora területet foglalnak el, tudta a fürdő, tudták a szervezők, csak a megegyezés hiányzott.


Annyi előnye talán volt a dolognak, hogy így a lehető legkevesebb hallatszott oda a fásymulatóból, és a műkedvelő közönség se keveredhetett közénk. (Egy bogaras társunknak még a papucsát is ellopták a medence széléről.)
Péntek este kellemes szalonnasütéssel telt, a szombat délelőtt különböző szórakoztató programokkal. (Hanyi nélkül a minigolf szervezetlen és értelmetlen volt). A szombat esti felvonulás viszont szokásosan fergetegesre sikerült. A cabriok és Gergő busza is csurom vizes lett, mire visszaértünk, mivel 1-2 márkatársunk igen kreatívan és hatékonyan felfegyverkezett. Este fürdőztünk-söröztünk-beszélgettünk-tomboláztunk. Vasárnap reggel gyorsultunk/végignéztük a gyorsulást, majd átvettük a díjakat az eredményhirdetésen. Bemutatkozott Ratro GSR-je, és ezeken kívül még rengeteg gyönyörű autót láthattunk.


A debreceni csapat igen jól teljesített, több díjat is elhoztunk. A gyorsulási verseny 1600-as kategóriájában Robi 3. lett, Kitty pedig egyedüli nőként megnyerte. Az úszóversenyen Endréék, Papp Laciék hoztak el trófeát, bogár totóben jómagam 2., Norbi 3. helyezést ért el, Demizs frissen vásárolt Top-chopja pedig különdíjat kapott. Ezek mellett átvehettük a szokásos klubdíjat is, majd indultunk haza.


Reméljük a jövő évi Gyoma az eféle kellemetlenségektől mentes lesz, mi biztosan ott leszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése